189 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Power Supply

Size Özel Fiyatımız

6.829,76 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

757,21 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.740,89 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.309,78 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.819,97 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.930,54 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

4.583,13 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.975,65 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.257,62 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.887,17 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.246,63 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.616,58 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

582,54 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

6.435,53 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

7.768,27 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.167,26 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

13.030,47 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

539,19 TL

- +

Power Supply (Güç kaynağı) nedir?

Bilgisayardaki diğer tüm bileşenlere güç sağlayan bir bilgisayarın donanım bileşenidir. Güç kaynağı yani Power Supply bilgisayarın sistem parçalarını çalıştırıp gerekli enerjiyi eşit miktarlarda dağıtabilmek için kullanılan iç donanım birimidir. Güç kaynakları olmasa bilgisayarlar çalışmayacağı gibi, sağlıklı çalışmayan bir güç kaynağı da bilgisayar parçalarını bozacaktır.

Power Supply kaç watt olmalıdır?

Hazırlanan sisteme göre kullanılması gereken güç kaynağının wattı da değişmektedir. Oyun bilgisayarları için iç donanım parçaları çok enerji tükettiğinden watt değeri yüksek olan tercih edilmelidir. Piyasada bulunan güç kaynaklarının ortalama Watt değerleri 300W – 350W arasıdır. Oyun bilgisayarları veya daha güçlü iş bilgisayarları için 500W – 2000W arasında olabilir.

Sistemim için doğru PSU'yu nasıl seçerim?

İlk olarak, bir güç kaynağı seçerken kasanızın ve anakartınızın form faktörü ile uyumlu olduğundan emin olmanız önemlidir.

İkinci olarak, watt değeri dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Watt değeri ne kadar yüksek olursa, ünite sisteminize o kadar fazla güç sağlayabilir, bu da bileşenlerinizin verimli bir şekilde çalışması için ne kadar güce ihtiyaç duyduğunu değerlendirmeniz gerektiği anlamına gelir. Örneğin, sisteminizdeki bileşenler 600V gerektiriyorsa, çoğu güç kaynağı ≈%50 yükte en yüksek verime sahip olduğundan, 1200V'luk bir güç kaynağı ünitesi satın almak ideal olacaktır. Bu ayrıca, gerekirse sisteminizi daha fazla bileşenle genişletmek için alan sağlar.

Son olarak, bir PC güç kaynağı ünitesini değiştirirken veya yükseltirken markaları dikkate almak önemlidir. Güç kaynakları için popüler markalar arasında Corsair, Antec, EVGA ve Seasonic bulunur. Seçim genellikle kişisel tercihe, sisteminizle uyumluluğa ve güç kaynağını ne için kullandığınıza (örn. oyun, küçük veya büyük işletme veya kişisel kullanım) bağlıdır. Bir tavsiye olarak 80 Plus Platinum derecesine dikkat edilmelidir çünkü bu yüksek enerji verimliliğine sahiptir ve güç maliyetlerini en aza indirebilir.

Power Supply (Güç kaynağı) sertifikası ne olmalı?

80 Plus güç kaynakları; 80 Plus ve 80 Plus Bronze'dan Titanium'a kadar uzanan bir verimlilik ölçeğine sahiptir. 80 Plus, bu aralıktaki güç kaynaklarının her zaman minimumda %80 verimlilikte çalışacağı anlamına gelir ve ölçeği 80 Plus Platinum ve Titanium'a doğru yükselttikçe, %94'e varan verimlilik alabilirsiniz.

En yeni 80 Plus PSU'lar en verimli şekilde çalışmak için yüksek watt gerektirir ve bu nedenle 80 Plus Gold, Platinum ve Titanium sarf malzemeleri (%94'e kadar) fazla enerji ihtiyacı için idealdir. 80 Plus Silver güç kaynakları ve altı (maksimum %88 verimlilik) orta dereceli PC'ler ve masaüstü bilgisayarlar için daha uygundur. Power Supply fiyatları bu sertifikaların özelliklerine göre şekillenmektedir.

Güç kaynağında neler bulunur?

Güç kaynaklarının içerisinde 1 adet AT veya ATX anakart bağlantı çıkışı, dört adet +5V ve +12V sabit disk ve kompakt disk, iki adet +5V ve +12V disket sürücü çıkışları yer almaktadır. Ürün kullanım amacına göre çıkışlar farklılık gösterebilir.

Ayrıca modüler PSU şeklindeki güç kaynakları fazla kablo kirliliği yapmadığından veya ihtiyacınıza göre kablo artırma veya azaltma yapılabileceğinden dolayı tercih edilmektedir.

Bilgisayar PSU'su hangi öğelere güç sağlar?

Bilgisayar kasasında bulunan her şey güç kaynağı tarafından desteklenmektedir. Örneğin; anakart, RAM, CPU, sabit sürücü, disk sürücüleri ve çoğu video kartı (bilgisayarda varsa) güç kaynağından güç çeker. Bilgisayar monitörü ve yazıcı gibi diğer tüm harici aygıtlar ve çevre birimleri, bazı USB aygıtları gibi bir güç kaynağına sahiptir veya veri kablosu üzerinden güç çekerler.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et