66 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Modemler

Size Özel Fiyatımız

4.157,25 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.112,86 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.722,68 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.569,22 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

821,68 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.068,47 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.834,03 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.826,85 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

8.896,67 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

4.632,36 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

871,69 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

896,31 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.869,20 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.838,96 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.909,68 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.848,88 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

9.842,03 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.418,70 TL

- +

Modem Nedir?

Modem, verileri bir telefon hattı, kablo veya uydu bağlantısı üzerinden kolayca gönderilip alınabilmesi için bir sinyale dönüştürür. Modem, yerel alan ağınızı (LAN) internet olarak da bilinen geniş alan ağına (WAN) bağlayan bir ağ aygıtıdır. Çoğu modem bir telefon hattı, koaksiyel kablo veya optik fiber ile bağlanır.

Modem Ne İşe Yarar?

Bir modem, internet servis sağlayıcınızdan (ISS) gelen analog sinyali ve yönlendiricinizden, bilgisayarınızdan ve diğer ağ cihazlarından gelen dijital sinyali "modülasyonu ve demodüle eder" (veya dönüştürür), böylece internete bağlanabilirsiniz.

Modemin Altyapıya Uygunluğu: ADSL, VDSL, Fiber Destekliyor mu?

İnternet bağlantısı, bir donanım bileşeninden, yani bir aktarım cihazından (modem) ve altyapı hizmetinden oluşur. Altyapı hizmetini verimli kullanabilmek için alınan hizmete uygun modem seçilmelidir.

İnternet servis sağlayıcıları ADSL, VDSL ve fiber internet gibi farklı altyapı donanımlarını kullandıkları için her modem, her altyapıda aynı verimlilikle çalışmaz. Modeminizin hangi altyapı hizmetini desteklediğini modem üreticinizin resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. Modem fiyatları da alacak olduğunuz modeme göre farklılık gösterebilir. VDSL modem veya ADSL modem özellikleri veya fiyatları da farklılık gösterebilir. Sitemizde istediğiniz özelliklere göre modemleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

ADSL Modem Nedir?

ADSL, mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisidir. Standart bir ADSL alt yapısı, 16 megabite kadar bağlantı imkânı sağlarken, ADSL2+ olarak geliştirilen alt yapı ile en fazla 25 megabite kadar hız imkanı sağlamaktadır.

VDSL Modem Nedir?

VDSL'in ADSL den en belirgin farkı iletim mesafesinin azlığındadır. Santraldan gelen fiber hattının sonlandığı bir optik ağ ünitesi (ONU) ile ev ya da işyerine bağlı olan tek bir bakır hat arasında uygulanan VDSL, binanın yakınlarına kadar gelen fiber hattını, evlere eski ya da yeni döşenen bakır hatlar üzerinden bağlamaktadır. Ya da bir gökdelenin bütün katlarına VDSL ile katlararası kısa mesafeli hatlarla ulaşılabilmektedir.

Analog, DSL ve Fiber Optik Modemler

Analog, Entegre Hizmetler Dijital Ağı (ISDN), dijital abone hattı (DSL), kablo ve fiber optik dâhil olmak üzere çeşitli modem türleri vardır. Analog, ISDN ve DSL modellerinin tümü telefon hatları kullanırken, kablo modemler koaksiyel kablo kullanır ve fiber optik modemler, insan saçı kadar ince cam veya plastik teller kullanır.

Analog ve ISDN Modemler

Analog modemler aynı anda yalnızca bir veri akışına izin verir, bu da aynı anda telefonda konuşup internette gezinemeyeceğiniz anlamına gelir. Ayrıca analog modemler çok yavaştır ve sadece 56 Kbps'ye (kilobit/saniye) kadar hızlara ulaşabilirler.

DSL Modemler

DSL modemler veri iletmek için hala telefon hatlarını kullanır, ancak farklı bir frekansta çalışırlar, böylece interneti kullanırken telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. DSL ile 100 Mbps'ye (saniyede megabit) kadar hızlar elde edebilirsiniz. Ancak, bu hızlara genellikle ulaşılamaz ve bağlantınız, ISP'nizin en yakın istasyonundan fiziksel olarak ne kadar uzakta olduğunuzdan etkilenir.

Fiber Optik Modemler

DSL ve kablo, verileri aktarmak için elektrik sinyallerini kullanırken, fiber optik ışık kullanır. Bu, bağlantınızın ISP'nizden ne kadar uzakta olduğunuzdan veya aynı anda kaç komşunuzun interneti kullandığından etkilenmeyeceği anlamına gelir. Çoğu ISS, yalnızca 1 Gbps'ye kadar hızlarda fiber optik planlar sağlarken, işletmeler 10 Gbps'ye kadar hızları destekleyen planlar alabilir.

Wi-Fi modem nedir?

Bir Wi-Fi modem, kablosuz bir sinyal (Wi-Fi ağı olarak da bilinir) ve geleneksel bir kablolu bağlantı yayınlayabilir. Bugün, çoğu modem yerleşik Wi-Fi desteğiyle birlikte gelmektedir.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et